De Grand Prix van Italië is de thuisrace van Jarno Trulli, maar deze heeft daar geen bijzondere gevoelens bij: “Ik probeer het altijd gewoon als een normale race te benaderen.”

“Iedereen verwacht inderdaad dat de race op Monza voor mij als Italiaan de belangrijkste wedstrijd van het jaar is, maar dat is niet zo”, herhaalt Trulli.

“Ik kan het me namelijk niet veroorloven deze race anders te benaderen dan de andere Grands Prix, want ik moet me gewoon op mijn werk concentreren”, legt de Italiaan uit. “Hoewel er weliswaar veel vrienden en familie in de paddock rondlopen waarmee ik kan bijpraten, is mijn aanpak verder hetzelfde.”

Wat zijn kansen voor Monza betreft is Trulli optimistisch: “Ik denk dat we het goed kunnen doen. Het ging in België namelijk ook prima, dus als we die lijn verder doortrekken, komt het wel goed.”

Trulli’s teamgenoot, de Fin Heikki Kovalainen, lijkt in zijn vooruitblik op de Italiaanse Grands Prix enthousiaster dan zijn teammaat. “Ik heb er zin in. Monza is één van de klassieke circuits en de fans langs de baan zijn er altijd ontzettend gepassioneerd. Het is daardoor een mooie plaats om het Europese deel van het seizoen af te sluiten.”