Na de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin trekt de Formule 1 meteen door naar Mexico, voor de thuisrace van Sergio Pérez op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad.

Voor de Nederlandse fan zal het raceweekend in Mexico niet heel anders zijn dan het raceweekend in de Verenigde Staten. Opnieuw zijn de sessies in de avond door het tijdsverschil van zeven uur met Mexico. De derde vrije training begint om 19:00 uur Nederlandse tijd, de kwalificatie volgt om 22:00 uur. Let op: zondagnacht gaat de klok weer een uur achteruit vanwege de wintertijd die ingaat. De race begint om 21:00 uur Nederlandse tijd, dat is al rekening houdende met de wintertijd.

Vorig jaar schreef Max Verstappen de Grand Prix van Mexico op zijn naam. De Nederlander versloeg Lewis Hamilton en mocht, met auto en al, naar de hoogste trede van het podium. Veel aandacht ging echter uit naar thuisheld Sergio Pérez, die met zijn derde plek het feest vierde met de tienduizenden aanwezige fans in het stadiongedeelte.