Circuitontwerper Hermann Tilke heeft weersproken dat de aanleg van het circuit in het Russische Sotsji ernstige vertraging heeft opgelopen.

De aanleg van het circuit in kustplaats aan de Zwarte Zee is volgens berichten in de Russische media in gevaar gebracht doordat Formula Sochi, de firma die verantwoordelijk was voor de organisatie van het evenement, afgelopen maart failliet is gegaan en de kosten van het aanleggen van het circuit tevens onderschat werden door de andere investeerders.

Een bijkomend probleem zou verder nog zijn dat de ondergrond waarop het circuit moet komen te liggen, in het Olympische dorp dat voor de Winterspelen van 2014 wordt aangelegd, niet geschikt zou zijn om op te racen.

Dit alles zorgt er volgens het Duitse Motorsport-Total voor dat de constructie van de baan bij lange na niet naar wens loopt voor Tilke en de zijnen en de aanleg vertraagd is, maar Tilke zelf maakt zich niet druk: “De baan zal op tijd klaar zijn”, durft hij zelfs wel te stellen.

“Het is onvermijdelijk dat je bij bij dit soort grote bouwprojecten tegen een aantal problemen aanloopt, dat is altijd zo, maar wij zijn dat inmiddels wel gewend en kunnen er mee omgaan”, vertelt Tilke. “We gaan onze deadlines dus ook gewoon halen.”

Oleg Zabara, de promoter van de race, voegt daar aan toe dat ‘alles volgens plan verloopt’. “Wij gaan er in al onze plannen vanuit in september van 2014 klaar te zijn met de werkzaamheden en zien geen reden om te denken dat we dat niet kunnen halen.”