Circuitontwikkelaar Hermann Tilke ontkent tegenover Autosport dat de bouw van het Circuit of the Americas in Austin, Texas vertraging heeft opgelopen zoals wordt gesuggereerd.

In India staken geruchten de kop op dat Bernie Ecclestone de teams had medegedeeld dat het doorgaan van de Amerikaanse Grand Prix in 2012 onzeker was. Ecclestone verduidelijkte later dat zijn zorgen meer gericht zijn op de promotieafdeling dan op de constructie van het circuit. Toch bleven er vragen over de voortgang van de bouw.

Deze week is echter toestemming verleend om te beginnen met de bouw van vijf belangrijke gebouwen, waaronder het pitcomplex en de hoofdtribunes. Tilke zegt verder tevreden te zijn over de progressie.

“Een paar honderd bouwvakkers werken volop en alles ligt op schema”, aldus de Duitser, die verwacht dat het circuit even goed ontvangen zal worden als het Buddh International Circuit in India. “Het wordt een heel snel circuit en we hebben het voordeel dat we de natuurlijke glooiingen en heuvels kunnen benutten.”