Adrian Newey gaat in tegenstelling tot wat eerder is bericht niet aan de slag voor het Formule 3-team Van Amersfoort Racing. Dat heeft de Nederlandse formatie in een verklaring duidelijk gemaakt.

Volgens eerdere berichten zou Newey, de technisch directeur van Red Bull Racing, ook een technische rol gaan vervullen bij Van Amersfoort in de Formule 3. In een statement laat Van Amersfoort nu echter weten dat Newey ‘niet voor het team werkt en dat ook in de toekomst niet zal doen’.

“De eerdere berichten zijn gebaseerd op ongeverifieerde informatie die door iemand vanuit het team naar buiten is gebracht. We willen daarom graag onze excuses aanbieden aan meneer Newey en alle betrokken partijen, waaronder de media, voor deze onjuiste mededeling door een teamlid.”

Wat Van Amersfoort Racing wel bevestigt, is dat Newey’s zeventienjarige zoon Harrison recentelijk een Formule 3-test heeft afgewerkt voor het team. “Adrian volgt de carrière van zijn zoon uiteraard op de voet, dus hij was bij deze test aanwezig. Zo simpel is het.”

Van Amersfoort zette Newey’s zoon Harrison afgelopen seizoen in in de Duitse ADAC Formule 4. Newey finishte als zestiende in dat kampioenschap, zes plaatsen lager dan een andere ‘zoon van’ die voor Van Amersfoort uitkwam: Mick Schumacher.

Van Amersfoort heeft overigens net een goed weekend in Macau achter de rug. Tijdens de illustere Formule 3-race aldaar, finishte de Monegask Charles Leclerc zowel in de kwalificatie- als hoofdrace als tweede voor het team. Beide races werden gewonnen door de Zweed Felix Rosenqvist.