Daniel de Jong zal ook dit seizoen weer GP2 rijden. De Nederlander wordt bij MP Motorsport teamgenoot van Oliver Rowland, de Formule Renault 3.5-kampioen van 2015.

Na drieënhalf seizoen in de GP2 en een flinke crash op Spa vorig jaar, leek het erop dat Daniel de Jong zijn zinnen had gezet op een nieuw autosportavontuur. Toch heeft de Nederlander besloten zijn verblijf in de talentenklasse van de Formule 1 te verlengen.

Daniel de Jong

Daniel de Jong komt dit jaar opnieuw in actie voor MP Motorsport. ©Diederik van der Laan

Supercompetitief
“LMP2 was een serieuze optie”, legt De Jong uit. “We hebben een test gedaan waar ik erg enthousiast over was. Maar toen zag ik in Bahrein de WEC-prototypes en GP2 naast elkaar rijden en begon ik te twijfelen. Ik dacht: wat is GP2 toch een waanzinnige klasse, met zo veel strijd. Daarom heb ik besloten om nog een jaar in deze supercompetitieve klasse te rijden, voordat ik een eventuele overstap naar de prototypes maak. Met Oliver als teamgenoot wordt het bovendien een mooi jaar. Hij is heel goed en erg gemotiveerd, en we kennen elkaar al. Iedereen in het team is enthousiast en dat geeft een fijn gevoel.”

Heftig jaar
Nadat De Jong in 2015 bij zijn crash op Spa een ruggenwervel brak, kwam hij nog in actie tijdens de twee afsluitende raceweekenden in Bahrein en Abu Dhabi. Hij deed dat voor Trident, maar heeft ‘zodoende nog ‘unfinished business’ bij het Nederlandse MP Motorsport. “Daniël had in 2015 een heftig jaar, dus we kijken extra uit naar een stabiel en hopelijk ook succesvol seizoen”, aldus teammanager Sander Dorsman.