Het is niet zeker of de Grote Prijs van Duitsland ook na 2018 nog op de Formule 1-kalender staat. Dat zegt Hockenheim-baas Georg Seiler. “We willen geen risico lopen.”

Het huidige contract van de Duitse Grand Prix loopt nog tot en met 2018. Bernie Ecclestone bedacht een wisselwerking tussen de circuits van Hockenheim en de Nürburgring. Laatstgenoemde kon de financiën voor dit jaar niet rond krijgen, waardoor de Grote Prijs van Duitsland dit jaar op de kalender ontbreekt. Volgend jaar is het weer de beurt aan Hockenheim, maar circuitbaas Georg Seiler betwijfelt of er na 2018 nog geracet wordt.

“We willen geen contract voor de toekomst afsluiten waardoor we enig risico lopen”, zegt hij tegen de Duitse persdienst DPA. “We hebben door de Formule 1 veel geld verloren. We krijgen geen enkele euro subsidie van de regio, de regering of van wie dan ook. Als de voorwaarden niet veranderen, staat de toekomst van de Grand Prix van Duitsland op het spel. Voor mij is het nu duidelijk, we hebben een contract voor volgend jaar en daarna niet meer.”

Seiler meent dat de Duitse markt erg belangrijk is voor de Formule 1 en dat een Grand Prix in Duitsland daarom onmisbaar is. Hij hoopt dat de nieuwe eigenaren van de sport dat ook inzien. Liberty Media-baas Chase Carey heeft eerder al gezegd dat hij veel waarde hecht aan een Grote Prijs van Duitsland op de kalender.