Volgend jaar staat de Grand Prix van Duitsland in Hockenheim weer op de Formule 1-kalender, maar waar het circus in 2019 naartoe trekt is nog niet bekend. Eigenaar Liberty Media staat open voor suggesties.

Volgens Chase Carey van Liberty Media, zou het Formule 1-circus in 2019 een ander circuit dan dat van Hockenheim of de Nürburgring kunnen aandoen. “Het is een van onze doelen om ons te laten zien op de Duitse markt, die erg veel voor de Formule 1 betekent”, zegt hij tegen het Duitse DPA. “We onderzoeken op dit moment hoe we dat het beste kunnen doen. Natuurlijk hebben we al gesproken met vertegenwoordigers van de twee grote circuits (Hockenheim en de Nürburgring, red.), maar we kijken ook naar andere opties.”

Duitsland

Nico Rosberg won in 2014 de GP van Duitsland. “Erg belangrijk voor de Duitse markt”, vindt Chase Carey.

Door de slechte financiële situatie waar het circuit van Hockenheim zich in bevindt, staat er dit jaar, net als in 2015, geen Grand Prix van Duitsland op het programma. Het contract met het circuit loopt volgend jaar af. Andere opties voor de Grote Prijs van Duitsland zijn bijvoorbeeld de Sachsenring, waar dit jaar ook de MotoGP plaatsvindt.

Carey laat bovendien doorschemeren dat er naast de Grand Prix van Amerika in Austin, Texas, mogelijk nóg een race in de Verenigde Staten wordt gepland. “We hebben een goede deal met het circuit in Austin”, zegt hij. “Maar ik denk dat we best nog een race in een zogenaamde bestemmingsstad kunnen rijden. Bijvoorbeeld in een stad als New York, Miami, Los Angelos of Las Vegas. In dit soort steden kan je een week lang mensen van over de hele wereld aantrekken en de race het middelpunt laten zijn van allerlei spectaculaire evenementen.”