Voor elke Grand Prix bekijken we samen met coureur Tom Coronel het circuit waarop dat weekend wordt geracet. Dit keer het Miami International Autodrome, waar zondag de Grand Prix van Miami op het programma staat.

Plastic fantastic, dit. Typisch Amerika. Over the top. Ik had niet anders verwacht. Dank je wel Netflix. Een prijskaartje is hier 10.000 dollar. Dat zijn wel dingen dat ik denk: wat moet je er mee? Dit is zo’n trend. Hoelang blijft die trend bestaan? De baan ligt rondom het American Football-stadion van de Miami Dolphins. De showfactor is hoog, vooraf en eromheen. Heel Amerikaans: als je er niet bent geweest, hoor je er niet bij.”

(Tekst gaat verder onder afbeelding)

Graphic News

“Maar het circuit zelf vond ik heel intens. Dat ik Max Verstappen hier vorig jaar na de race uit zijn auto zag stappen en even in het hoekje gaan zitten omdat hij he-le-maal naar de K was, dat is wat ik wil zien. Weet je? De Nigel Mansells die uitstappen en flauwvallen. Daar gaan we wel naartoe. Dat vond ik een verademing. Ik was bang dat alles plastic fantastic zou zijn, maar het racen zelf, was heel indrukwekkend.”

Tijdschema: hoe laat beginnen de sessies van de Miami Grand Prix?

“Weet je, je hebt het gevecht gezien tussen Max en Charles Leclerc. De DRS, de hairpin, en het middengedeelte die vraagt: durf ik erachter of niet? Want er zitten een paar hele snelle doordraaiers in, dus dan is het aanvoelen hoever je erachter durft te duiken. Het is namelijk óók een baan waar mensen geen ervaring hebben, dus vandaar krijg je zo’n Mick Schumacher en Sebastian Vettel foutje. ‘Ik zet hem ernaast omdat ik dénk dat het kan’, maar niet omdat je wéét dat het kan. Een aanwinst om naar de race te kijken, een fake show qua alles eromheen.”

De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel. In deze extra dikke Classic Special boeiende verhalen, interessante reportages, achtergronden en interviews over 100 jaar Grand Prix-racing. Met onder meer:

  • De allereerste overwinning van Ayrton Senna
  • Het Formule 1-avontuur van Jan Lammers
  • James Hunt: de laatste playboy racer
  • Reportage: bad boys in de Formule 1
  • Exclusief interview met Jacky Ickx
  • Foto’s: De mooiste liveries door de jaren heen
  • Reportage: De horrorcrash van Jackie Stewart
  • Eregalerij: de mooiste foto’s van de grootste kampioen

Gratis verzending in Nederland!