Voor elke Grand Prix bekijken we met coureur Tom Coronel het circuit waarop dat weekend wordt geracet. Dit keer het Las Vegas Strip Circuit in Amerika waar de Grand Prix van Las Vegas plaatsvindt.

Saai as hell als je dat circuit zo getekend ziet. De snelheden die ze hier voor elkaar gaan boksen, mogen er denk ik wel zijn. Dit is zo’n baan, in theorie: gaaf, maar in de praktijk: show me.

Qua show verder, eromheen: als autocoureur wil je gewoon de race winnen, dus krijg je de show minder mee. Er is maar één ding en dat is dat je die beker mee naar huis wil nemen, punten pakken. Je bent niet met de show bezig, maar wordt er misschien wel te veel mee bezig gehouden. Dus je gaat je er tegen verzetten, omdat je bang bent dat de show prio is ten opzichte van de race.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Als locatie is het voor de Formule 1 wel een mega jackpot. Mega, mega, mega jackpot. Gaaf dat Las Vegas weer een soort van terug is, want we hebben er in de jaren tachtig natuurlijk vette races gehad. Dus daarvan denk ik dan: wauw, maar het is wel een wannabe place. Als je een keertje in Monaco bent geweest, is dit next-level.

Je wil op de kalender wel verschillende soorten circuits. Als je alleen oldskool circuits hebt, dan is het alleen echt daarvoor bedoeld. Ik zie nu heel duidelijk: de stratencircuits, de showcircuits, oldskool circuits, Mickey Mouse-banen. Die mix is nu in de Formule 1 wel goed. Dan kunnen de coureurs wel zeggen: ‘vroeger reden we negentien races, nu 23’, maar zolang de aandacht groot genoeg is, de interesse, kunnen we er 52 doen. Als je begrijpt wat ik bedoel.

Lees hier alles over de GP Las Vegas: nieuws, historie en achtergronden


Het nieuwe nummer van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel. Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Geniet van boeiende interviews, achtergronden en reportages vanuit de paddock, van historische verhalen, scherpe columns, schitterende fotografie en nog veel meer. In dit nummer onder andere:

  • Verslag uit Brazilië: Wie is de ideale teamgenoot voor Max Verstappen?
  • In de krottenwijken van São Paulo is de GP een verdienmodel
  • Interview Ferrari-teambaas Fred Vasseur: Rustpunt in de chaos
  • Illusionist Hans Klok: Alles draait in Las Vegas om dollars
  • Reportage Pirelli, het elfde team in de Formule 1
  • Het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Alles over het drieluik op de Amerikaanse continenten
  • Uitgebreide vooruitblik GP Las Vegas, de grootste F1-show op aarde