Voor elke Grand Prix bekijken we met coureur Tom Coronel het circuit waarop dat weekend wordt geracet. Dit keer het Marina Bay Street Circuit, het stratencircuit waar zondag de Grand Prix van Singapore plaatsvindt.

Wow. Blijft uniek. Het is die hoge luchtvochtigheid voor de coureurs, de baan die verandert qua temperatuur, asfalttemperatuur en hoe de banden het doen en slijten wat de coureurs allemaal af en toe kan verrassen. Het is ook hobbelig. Dat maakt het wel.  

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Glitter and Glamour

Ik vind hem wel heel mooi qua glitter and glamour, de stijl die er is, vind ik het wel eentje die de Formule 1 naar een hoger niveau trekt. Een beetje een modern Monaco. Goed dat ze gaan kijken wel of ze wat kunnen veranderen om in halen makkelijker te maken. We hebben in 2022 gezien dat als er een soort droge lijn is, dat het qua inhalen wel beter kan. Ook leuk om er eentje te hebben met wat meer kans op regen. 

Lees hier alles over de Grand Prix van Singapore


De speciale Dutch Grand Prix editie van FORMULE 1 Magazine vind je nu in de winkel of in je brievenbus! Bestellen kan ook online en dan heb je jouw exemplaar, met gratis bezorging in heel Nederland, nog voor de Grand Prix binnen! In deze editie vind je alles wat je nodig hebt voor de race op Zandvoort, van mooie interviews tot achtergronden en nuttige informatie. Zoals:

  • Exclusief! Max Verstappen over de toekomst, records, zijn raceteam en winnen
  • Rob Kamphues brengt een ode aan zijn jeugdheld Jan Lammers
  • Mister Zandvoort, Piet Keur: ‘Na de GP droeg iedereen op school een F1-teamjas’
  • Overzichtelijke plattegrond en servicemap met het complete tijdschema
  • Fotoreportage: Peter van Egmond over zijn jaren op Zandvoort
  • Column Nelson Valkenburg
  • En verder alles wat je moet weten over de Dutch Grand Prix 2023!