Adrian Sutil en Paul di Resta hikken op de eerste dag in Monaco tegen de toptien aan. Het Indiase team zegt echter te weten waar het zich nog kan verbeteren op weg naar de kwalificatie.

Paul di Resta, tot nu toe verantwoordelijk voor het meerendeel van het totaal aantal punten van Force India, spreekt van een goede werkdag: “Er wordt altijd veel nagepraat over een dag racen in Monaco. Er valt dan ook nog genoeg te verbeteren, zeker in aanloop naar de race, maar we zijn goed uit de startblokken vertrokken. We hebben de beide compunds kunnen evalueren en dat is tegenwoordig toch de belangrijkste opdracht tijdens vrije trainingen’. De auto is volgens mij goed en we gaan als team de goede kant op.”

Adrian Sutil

Voor Adrian Sutil was het een hernieuwde kennismaking met het smalle Formule 1-circuit. Vorig jaar stond hij immers aan de kant. “Het duurde echter niet lang voordat ik het gevoel weer te pakken had”, blikt de Duitser terug op zijn dag. “We hebben de tijd nuttig gebruikt om ons te verbeteren en ik voel me prettig in de auto. Ik vertrouw op het plan dat we voor de rest van het weekend hebben opgesteld.”