Toro Rosso heeft in China geen vervolg kunnen geven aan het goede resultaat in Maleisië. Buemi viel uit en Alguersuari eindigde buiten de toptien.

Jaime Alguersuari reed lange tijd in de punten, maar zakte uiteindelijk weg naar een dertiende positie. “Ik maakte een fout bij het passeren van een HRT”, zegt de Spanjaard. “Hij kreeg een blauwe vlag, maar slingerde een beetje. Ik probeerde er rechts langs te gaan, maar hij kwam terug en toucheerde mijn voorvleugel, die later losschoot.”

Sebastien Buemi had wederom geen gelukkige race. Net als in Australië raakte hij betrokken bij een ongeluk in de eerste ronde. “Liuzzi verloor de controle over zijn auto en knalde tegen mij aan”, aldus Buemi. “Het risico op een dergelijk ongeluk is groter als je in het middenveld start. Mijn crash op vrijdag heeft me dus het hele weekend opgebroken.”

Teambaas Franz Tost is desalniettemin tevreden over zijn coureurs. “Buemi heeft zich knap hersteld van zijn verloren vrijdag, maar werd helaas geraakt door Liuzzi. Ik ben er zeker van dat het geluk nog wel zijn kant op komt. Alguersuari reed opnieuw een goede race, maar de wisselende weersomstandigheden maakten het hem lastig. Bovendien moest hij extra stops maken vanwege problemen met de voorvleugel, anders had hij zeker weer punten gescoord.”