Daniel Ricciardo reed vorig jaar al eens in Singapore, Jean-Éric Vergne nog nooit. En dat verschil was zichtbaar.

In de eerste sessie was Ricciardo namelijk bijna een volle seconde sneller dan zijn Franse teamgenoot. Het resultaat van een gebrek aan ervaring, zo gaf Vergne toe. “Dit is het moeilijkste circuit dat ik dit seizoen ben tegengekomen”, puft de debutant. “Er zijn enorm veel bochten, het is hier smoorheet en dus niet makkelijk om onder de knie te krijgen. In de eerste sessie maakte ik dan ook erg veel fouten.”

Vergne was na zijn eerste kennismaking met het circuit zeventiende, en zakte in de middagtraining – of avondtraining, beter gezegd – nog een plekje verder teug. Toch ging hij ruim een seconde sneller dan voor de lunch. “Ik ging steeds sneller, maar ik ben vooral blij dat ik geen ongelukken gemaakt heb vandaag”, stelt Vergne. “Morgen gaat het vast nog een beetje beter en dan komt het allemaal wel in orde.”

Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo was hier vorig jaar al van de partij, toen nog namens HRT. “Dit is inderdaad geen standaard circuit”, valt hij Vergne bij. “Jean-Éric en ik hadden het er tijdens de lunchpauze over en we zijn het erover eens dat we allebei enorm veel lol hebben door hier te racen.”

In de ochtendtraining was Ricciardo negende, maar ’s middags bleef hij steken op de veertiende plek. “De baan werd steeds sneller, maar de auto niet”, stelt hij vast. “We moeten nog een paar dingen uitproberen.”