*

Verstappen worstelt met onderstuur en start als vijftiende

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

18 april 2015 19:06

Verstappen worstelt met onderstuur en start als vijftiende
Racepictures

Een fout in de afstelling van zijn Toro Rosso heeft er voor gezorgd dat Max Verstappen in Bahrein slechts de vijftiende startplaats heeft behaald.

“Tijdens de derde vrije training, eerder op de dag, was de afstelling van de auto iets beter, alhoewel de auto toen nog wel veel overstuur had”, meldt Verstappen op zijn website. “Daarom hebben we voorafgaand aan de kwalificatie de afstelling aangepast, maar dat sloeg te ver door de andere kant op. Nu had ik teveel onderstuur en als de auto op nieuwe banden staat, is dat dodelijk. Het was geen beste kwalificatie”, zegt Verstappen.

De coureur kwam in Q1 op de veertiende plaats terecht en mocht dus met de hakken over de sloot door naar het tweede deel van de kwalificatie. Daarin was hij de langzaamste coureur, op 2,4 seconden van de snelste man Hamilton. Niet genoeg dus om Q3 te halen. “Maar ik heb wel een paar sets banden bespaard en daar moet ik morgen optimaal van zien te profiteren.”

Verstappens teamgenoot Carlos Sainz start de race als negende en gaf toe dat hij niet had verwacht zo ver te zullen komen. “Nee, want na de vrije trainingen had ik er niet op gerekend Q3 te kunnen halen. Dit circuit ligt onze auto nu eenmaal niet zo goed. Maar ik ben heel blij met de auto, vooral de balans in de snelle bochten.” Dat het circuit van Bahrein die nauwelijks heeft, mag de pret niet drukken. “De auto is zuinig op zijn banden en dat is heel belangrijk hier.”