Toro Rosso zit er lekker bij na de kwalificatie op Silverstone. Daniel Ricciardo zet zijn bolide op de zesde plaats neer, terwijl Jean-Éric Vergne Q3 net misloopt. De snelheid is er in ieder geval.

Beide Toro Rosso-coureurs hebben natuurlijk wel iets te bewijzen, nadat Mark Webber zijn vertrek uit de sport aankondigde. Daniel Ricciardo deed dat tijdens kwalificatie het meest overtuigend, getuige zijn zesde startplaats.

“Ik had wel verwacht snel te zijn, maar als je me dit had voorgehouden, had ik je voor gek verklaard”, aldus een positief verraste Ricciardo. “We zaten aan het eind van de rit zelfs nog erg dichtbij de vijfde plaats van Di Resta, maar we mogen natuurlijk niet klagen. We zijn het hele weekend al snel en het is fijn om dat tijdens te kwalificatie nog eens te onderstrepen.”

“Hoe moooi zou het zijn als we ons morgen na de race op dezelfde plaats terugvinden als na de kwalificatie?”, blikt de Australiër vast vooruit. “Ik zal in ieder geval alles doen wat in mijn macht ligt om dat te bereiken. Morgen wordt het als het goed is nog iets warmer dan vandaag, dus we moeten attent zijn op veranderende omstandigheden. De banden zullen in ieder geval niet gespaard blijven.”

Jean-Éric Vergne

De Franse teamgenoot van Ricciardo had ook graag in de toptien gestaan, maar hij steekt zijn hand in eigen boezem als hij uitlegt waarom het niet is gelukt. “Het was een eigen fout. Wellicht reed ik te dicht achter de Red Bull van Sebastian Vettel, waardoor ik wat downforce verloor. Maakt verder ook niet zoveel uit. Ik reed rechtdoor en ik zat achter stuur.”

“De auto doet het in ieder geval goed en dat is goed nieuws voor de dag van morgen. We hebben op dit moment de beschikking over een auto waar we echt iets mee kunnen. Punten behalen moet dus absoluut mogelijk zijn.”