Een week na de fraaie zevende plaats van Daniel Ricciardo valt er weinig te juichen voor Toro Rosso. Jean-Éric Vergne valt al vroeg uit, terwijl Ricciardo het tempo niet kan volgen.

Jean-Éric Vergne zag zijn race al in de openingsfase verloren gaan. In een poging Valtteri Bottas buitenom te passeren, werd hij door de Fin geraakt. Vergne: “Naar mijn idee gaf ik Bottas voldoende ruimte, maar hij raakte mij. Giedo van der Garde was helaas voor hem op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en raakte er eveneens bij betrokken. Het was een flinke botsing, waarbij mijn auto veel schade opliep.”

De Fransman reed na het incident met een lekke band terug naar de pits en probeerde zijn weg nog te vervolgen, maar het team haalde hem uiteindelijk naar binnen. “Er was teveel schade, waaronder ook aan de bodemplaats. Een groot deel ervan was verdwenen. Ik verloor veel neerwaartse kracht en het team zag dat de temperatuur van auto opliep tot gevaarlijke waarden. Ik zit nog niet helemaal lekker in het seizoen en ik hoop dan ook dat we in Europa meer kunnen laten zien”, aldus Vergne.

Daniel Ricciardo moest na het uitvallen van zijn teamgenoot de eer voor Toro Rosso zien hoog te houden, maar dat zat er geen moment in. De Australiër is enkel over zijn start tevreden: “Ik kwam goed van mijn plaats en zat op een gegeven moment zelfs voor Romain Grosjean. Op een gegeven moment blokkeerde ik echter de wielen en verloor twee plaatsen.”

“De rest van de race liepen we eigenlijk gewoon achter de feiten aan. De snelheid ontbrak. In de eerste stint had ik moeite mijn banden op temperatuur te krijgen, wat me vooral bij het aanremmen van de bochten hinderde. We probeerden tijdens de pitstop nog wel de balans van de auto te verbeteren, maar dit bleek tevergeefs. We moeten echt uitzoeken wat er mis was met de auto, aangezien de neerwaartse kracht ver te zoeken was.”