Voor Jean-Éric Vergne en Daniil Kvyat eindigt de 2014-campagne in mineur. Beide coureurs blijven puntloos op het Yas Marina Circuit. Kvyat ziet zelfs de finish niet.

Daniil Kvyat stond er zo mooi bij na de kwalificatie. Hij profiteerde van de diskwalificatie van Red Bull en schoof op naar de vijfde startplaats. Het begin zag er nog wel veelbelovend uit, maar een motorprobleem betekende het einde van de race van de Rus.

“En dat is erg jammer, aangezien we in eerste instantie konden vechten met de Ferrari’s en Jenson Button. Met de snelheid zat het dus wel goed. Ik wil desondanks het team bedanken voor een prachtig debuutjaar. Ze hebben geholpen me te ontwikkelen tot een coureur die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij Red Bull. Daar ben ik ze verschrikkelijk erkentelijk voor. Het is echter jammer dat we niet altijd ons ware potentieel hebben kunnen laten zien.”

Jean-Éric Vergne
De Fransman Vergne reed zijn race in de anonimiteit, met uitzondering van het moment waarop hij een tweestrijd aanging met Daniel Ricciardo. Uiteindelijk bleek hij niet snel genoeg om de snelle Australiër achter zich te laten, iets wat tekenend was voor zijn race: “Ik heb alles gegeven, maar ik was niet snel genoeg. Het is jammer, omdat we na onze kwalificatie op meer hadden gehoopt.”

“Aan de andere kant is het positief dat we de zevende plaats in het constructeurskampioenschap hebben weten te behouden. Ik wil iedereen binnen Toro Rosso bedanken voor wederom een seizoen samen.” Het is nog altijd niet duidelijk of we Vergne volgend jaar terug gaan zien in de Formule 1.