Het scoren van een WK-punt in Austin was voor Daniil Kvyat niet voldoende om zijn positie bij Toro Rosso te behouden. Het Italiaanse team stuurt Brendon Hartley en Pierre Gasly naar Mexico. 

Kvyat moest na de Grand Prix van Singapore ook al plaatsmaken voor Gasly. De overstap van Carlos Sainz naar Renault maakte een terugkeer mogelijk. Gasly moest de Grand Prix van Amerika laten schieten vanwege het finaleweekend in de Super Formula. Hij had daar nog een kans om kampioen te worden, maar de races moesten vanwege stormdreiging worden afgelast. De vrijgekomen plaats bij Toro Rosso ging naar Brendon Hartley.

De Le Mans-winnaar uit Nieuw-Zeeland deed het verdienstelijk in zijn Formule 1-debuut. Hartley kwam als dertiende over de streep. Toro Rosso geeft hem nu nog een kans om zich te bewijzen, met het oog op een mogelijk zitje voor 2018. Datzelfde geldt voor Gasly. Kvyat meent ondanks de stoelendans van dit najaar ook nog altijd in aanmerking te komen voor een langer verblijf. Toro Rosso houdt nog in het midden wie er in Brazilië en Abu Dhabi voor het team zullen rijden. Teams mogen maximaal vier coureurs in een seizoen inzetten, dus Toro Rosso moet na het vertrek van Sainz kiezen uit Kvyat, Gasly en Hartley.

De opdracht voor de Toro Rosso-coureurs is duidelijk: punten scoren. Toro Rosso staat op de zesde plaats in het constructeurskampioenschap. De doelstelling om vijfde te worden is nog binnen bereik, met een achterstand van vijftien punten op Williams. Maar Toro Rosso moet ook naar achteren kijken, want nota bene dankzij Sainz is de voorsprong op Renault geslonken tot 5 punten. Haas staat 10 punten achter Toro Rosso en vormt dus ook nog een bedreiging.