Daniel Ricciardo leek voor Toro Rosso lange tijd op weg naar de tiende plaats en dus een punt, maar de laatste ronden bleken op versleten banden een brug te ver. Jean-Éric Vergne reed naar eigen zeggen een goede race, mag zag dit evenmin beloond met punten.

Daniel Ricciardo was één van de mannen die in de slotfase nog eens goed in de spiegels moesten kijken. Zijn tiende plaats werd steeds minder vanzelfsprekend naarmate zijn banden de geest gaven. “Dat maakte de laatste paar ronden heel erg lastig”, blikt de Austrailiër terug. “Ik verloor de grip volkomen en ik zag de concurrenten snel naderen. Ik heb geprobeerd ze af te houden, maar dat bleek onbegonnen werk.”

‘Het is frustrerend dat we dat ene puntje in het zicht van de haven uit handen moesten geven, maar ik heb alles gegeven. Het was in de openingsfase met volle tanks al moeilijk om de mensen voor mij bij te houden, laat staan om ze in te halen. We moesten dus geduldig zijn, maar dat haalde uiteindelijk niet zoveel uit.”

Jean-Éric Vergne
Jean-Éric Vergne is weliswaar niet verguld met zijn twaalfde plaats, maar is zeker niet ontevreden met hoe de race voor hem verliep: “We gingen in eerste instantie voor een tweestopstrategie, maar tijdens de race besloten we het met een stop minder te proberen. Er werd mij vertelt voorzichtig om te gaan met de medium banden, maar in de laatste vijftien ronden mocht ik volle bak gaan. Ik heb op dat moment denk ik een goed tempo kunnen rijden.”

“Ik denk dat we het onderste uit de kan hebben gehaald met de auto die we dit weekend tot onze beschikkingen hadden. Ik heb in de laatste ronde nog geprobeerd om Daniel in te halen in de eerste bocht. Dat lukte helaas niet en ook op het lange rechte stuk kwam ik niet aan hem voorbij. Tegelijkertijd stond ik onder druk van Esteban Gutiérrez. Hij probeerde me in te halen, maar in plaats daarvan raakten we elkaar.” 

Jean-Éric Vergne kreeg na afloop van de Grand Prix een tijdstraf van twintig seconden aan de broek vanwege zijn aanrijding met Esteban Gutiérrez.