Ondanks een slippertje van Jaime Alguersuari in de eerste vrije training, heeft Toro Rosso vandaag vertrouwen op gedaan voor de rest van het weekend. Het team van Faenza denkt er goed voor te staan.

Met name Sébastien Buemi zat er vandaag goed bij namens Toro Rosso: de Zwitser eindigde beide sessies binnen de toptien en blikt dus met een prima gevoel terug op de eerste dag in India: “Ik heb geen problemen gehad en kon voluit pushen. Volgens mij hebben we ook alle data verzameld waar we behoefte aan hadden, dus ik ben blij met hoe het vandaag is gegaan.”

“We moeten ons nu gaan voorbereiden op de kwalificatie en de race. Hopelijk gaat het ons lukken om de goede vorm die we in Zuid-Korea hadden ook hier te etaleren”, besluit de coureur die in Zuid-Korea als negende eindigde en zijn teammakker aldaar als zevende zag finishen.

Diezelfde teamgenoot kende nu dus een ‘momentje’ tijdens de ochtendsessie. “Ik was op zoek naar de limiet, maar ging er net overheen en raakte de muur bij bocht negen”, verhaalt Alguersuari.

“De auto voelde voordat het misging al onprettig aan, maar gelukkig hebben mijn monteurs de auto op tijd voor de middagtraining kunnen repareren. Ik weet zeker dat we er morgen in slagen om de auto zo af te stellen dat hij wel fijn aanvoelt en we onze positie zodoende kunnen verbeteren.”