Eén punt heeft Toro Rosso overgehouden aan de Grand Prix van Spanje. De renstal zag een keurige elfde en twaalfde startplaats niet worden omgezet in een grote score. Het team kende vooral pech op de racedag.

“Ik had een goede start”, vertelt Jean-Eric Vergne. “Daarna begon de pech. Eerst kreeg ik veel onderstuur waardoor we de vleugel moesten bijstellen. Vervolgens reed Nico Hülkenberg in de pitstraat tegen me op en kreeg ik problemen met mijn achterband. Ik ging van probleem naar probleem. Heel vervelend.”

Met de aanrijding van Vergne was de koek voor Toro Rosso nog niet op. Zijn extra pitstop betekende dat Daniel Ricciardo een extra ronde buiten moest blijven. Dat heeft de Australiër veel tijd gekost, waardoor hij niet verder kon komen dan de tiende plaats.

“Mijn racetempo was in het begin goed. Na mijn matige start kon ik makkelijk terugkomen en de auto’s die voor me lagen inhalen. Een prima middenstuk hielp me zelfs heel ver naar voren en ik dacht dat ik veel punten ging scoren. Op het eind ging het helaas weer mis. Het tempo verdween uit de auto. Uiteindelijk ben ik nog tiende geworden en dat is wel beter dan niets.”