Toro Rosso kende een moeilijke race. Beide coureurs verloren in de eerste ronde de kans op punten.

In het geval van Jean-Éric Vergne was het direct duidelijk dat punten buiten bereik zouden blijven. De Fransman kwam in aanraking met de Mercedes van Michael Schumacher en beschadigde daarbij zijn voorvleugel. “Ik kwam direct na de start vast te zitten tussen twee auto’s, waardoor ik mezelf genoodzaakt zag extra hard en extra vroeg te remmen. Ik blokkeerde daardoor mijn wielen, waarna ik contact met Schumacher niet meer kon voorkomen”, legt Vergne zijn probleem uit.

“Na mijn ongeplande pitstop heb ik nog geprobeerd te pushen, maar de auto presteerde eigenlijk het hele weekend al niet goed. Wat dat betreft is het een weekend om snel te vergeten, maar aan de andere kant moeten we hier juist ook van leren. We hebben eerder gezien dat gedurende twee opeenvolgende raceweekenden onze prestaties niet per definitie aan elkaar gelijk zijn. Wellicht kunnen we er in Abu Dhabi dus weer staan”, besluit de Fransman.

Teamgenoot Daniel Ricciardo kende eveneens een moeilijk begin van de race, maar in tegenstelling tot Vergne bleef de Australiër schadevrij. “Ik startte aan de vuile kant, maar daar heb ik het beste van proberen te maken. Paul di Resta kwam mij echter voorbij, maar even later kon ik op mijn beurt Schumacher passeren, omdat hij een probleem had. De rest van de openingsronde was ik in gevecht met Di Resta en Bruno Senna, waarbij ik helaas de verkeerde kant koos.”

Daarna was de race voor Ricciardo een kwestie van pushen en kijken waar het schip zou stranden. “Na de stop voelde de auto weliswaar beter aan, maar ik kon het Di Resta nooit moeilijk maken. Aan het eind moest ik Kobayashi nog af zien te houden. Dat lukte, maar al met al was het een weinig interessante wedstrijd. Ik hoop op betere tijden in Abu Dhabi”, besluit Ricciardo.