Toro Rosso-teambaas Franz Tost mikt op een zesde of zevende plaats in het constructeurskampioenschap. “Maar dat is niet ons belangrijkste doel.”

 

Na de onthulling van de STR7 in Jerez liet Tost weten dat hij hoopt op een hogere eindklassering in het WK. Na een sterke tweede seizoenshelft eindigde Toro Rosso in 2011 op de achtste plaats. Dat Jaime Alguersuari en Sébastien Buemi zijn ingewisseld voor Jean-Eric Vergne en Daniel Ricciardo verandert volgens Tost niets aan de situatie.

 

“Wij zijn er om jonge rijders op te leiden voor Red Bull Racing”, verklaart Tost. “Dat is onze filosofie en daarbinnen doen we ons best om zo hoog mogelijk te eindigen. We hebben de infrastructuur opgebouwd, nieuwe mensen aangetrokken en veel geïnvesteerd in apparatuur. Deze auto moet een stap vooruit ten opzichte van zijn voorganger, die ook al goed was.”

 

Tost ziet het niet als obstakel dat zijn coureurs weinig ervaring hebben. “Het is juist onze rol om jonge coureurs een kans te geven”, zegt hij. “Ik weet zeker dat Ricciardo en Vergne het goed gaan doen. Ze waren zeer succesvol in de juniorklasses. Ik kijk ernaar uit met ze samen te werken. Onze basis is goed en nu is het afwachten hoe het verder ontwikkelt.”