2011 lijkt met de race mooier te worden voor Scuderia Toro Rosso. In Zuid-Korea eindigde zowel Jaime Alguersuari als Sébastien Buemi in de punten. De twee jongelingen werden zevende en negende.

Alguersuari reed een ijzersterke race en haalde in de slotronde nog Nico Rosberg in. “Ik maakte me niet druk om de bandenslijtage en geloofde heilig in onze twee-stopsstrategie. Het pakte fantastisch uit”, aldus de coureur uit Barcelona. “De topsnelheid van de auto was fenomenaal en daardoor kon ik Nico nog inhalen.”

“In de tweede sector was hij wat sneller en daarom spaarde ik mijn KERS telkens op voor het rechte stuk. Toen ik hem inhaalde had ik mijn achtervleugel openstaan en gebruikte ik KERS volledig. Dat betaalde zich uit. Ik had er niet meer op gerekend en het was mijn laatste poging. Nico hielp me dankzij een klein foutje wel in het zadel.”

“Ook dankzij fantastische pitstops haalden wij dit resultaat. Ik ben erg blij voor het team omdat we heel hard hebben gewerkt. We komen steeds dichter in de buurt van Sauber. Met nog drie races te gaan maken we een goede kans ze te verslaan. Dan moeten we wel dit soort resultaten blijven boeken.”

Ook Buemi was na afloop blij. Zijn race begon echter moeizaam. “Ik ben erg tevreden met mijn race. In de eerste ronde raakte iemand mij. Wat er precies gebeurde weet ik niet. Daarna moest ik hard werken om de twee Williams-coureurs, de Force India’s en de Saubers in te halen. De auto was met zijn topsnelheid erg competitief.”

“Ik kijk erg uit naar de race in India omdat we een snelle auto hebben en ik punten wil scoren in de eerste race daar. De plaats van Sauber ligt nu binnen bereik en als we hard blijven werken denk ik dat we in de resterende races hun kunnen passeren.”