Met de vijftiende plaats voor Jean-Eric Vergne en de zestiende voor Daniel Ricciardo gaat Toro Rosso door op de ingeslagen weg.

Het is pas de derde keer dat Vergne dit jaar in de kwalificatie zijn teamgenoot te snel af is, en daar is de Fransman dan ook behoorlijk content mee. “Dat ik voor Daniel sta bewijst dat mijn prestaties in de kwalificatie beter zijn geworden. Dat doet mij deugd, want op dat vlak wil ik me nog verbeteren.”

Ricciardo voert als excuus aan dat hij in Q2 geen perfect rondje reed. “Normaal gesproken ben je in Q2 sneller dan in Q1, maar vandaag was ik in beide sessies ongeveer even snel, dus ik heb ergens wat laten liggen.”

Voor wat betreft de race zijn de twee optimistisch gestemd. Ricciardo: “bij tijd en wijle zijn we behoorlijk snel geweest hier, dus ik denk niet dat we er slecht voorstaan.” Aan concrete verwachtingen waagt de Australiër zich echter niet.

Vergne weet wel wat hij wil, maar niet of dat mogelijk is. “Punten scoren! Dat zou me fantastisch lijken. Maar of het kan, dat durf ik niet te zeggen.”