Na vijf een-tweetjes in evenveel races moest Mercedes in Monaco voor het eerst dit seizoen de tweede plaats aan Ferrari laten. Hoewel dit voor de buitenwereld geen indicatie is voor een afbrokkelende overmacht, is Toto Wolff op zijn hoede voor de Grand Prix van Canada. “De lange rechte stukken in Canada vormen een uitdaging”, beweert de Mercedes-teambaas.

Ondanks Hamiltons overwinning in de straten van Monte Carlo spreekt Wolff toch van een moeilijk weekend in het prinsdom, al had dat natuurlijk ook te maken met het verlies van Niki Lauda. “Monaco was geen gemakkelijk weekend voor het team. Aan de ene kant is winnen in Monte Carlo een van de beste dingen dat een Formule 1-team kan meemaken, vooral na zo’n spannende slotfase”, legt Wolff uit. “Aan de andere kant was het verlies van Niki moeilijk. Maar we denken dat hij trots zou zijn geweest op de prestaties die we onder deze omstandigheden hebben geleverd.”

Hamilton viert zijn overwinning in Monaco met Wolff. Foto: Motorsport Images.

Lees ook: Hamilton: ‘Ik denk dat Niki zijn petje voor ons af zou nemen’

Vervolgens richt de Oostenrijker zijn blik op komend weekend. “Voor een groot deel zijn de uitdagingen van Montréal tegengesteld aan die van Monaco. Het Circuit Gilles Villeneuve is een hogesnelheidsbaan met relatief lange rechte stukken en veel inhaalmogelijkheden.” Toch ziet Wolff ook gelijkenissen met Monaco. “Net als bij Monaco zijn er echter de betonnen muren die zware fouten straffen”, doelt Wolff op de ‘Wall of Champions’.

Hoewel Mercedes voorlopig elke race in 2019 heeft gewonnen, zal dat in Canada niet zomaar opnieuw gebeuren volgens de teambaas. “In de afgelopen zes races waren we erg sterk in de bochten maar verloren we tijd op de rechte stukken. Dit maakt Canada een enorme uitdaging voor ons omdat de baankenmerken onze tegenstanders kunnen bevoordelen”, stelt Wolff. “Maar we kijken uit naar de uitdaging en verwachten weer een actievol weekend in Montréal”, besluit de Oostenrijker.

Lees ook: ‘Balende Bottas komt getergd en sterker terug’, denkt Wolff