Jarno Trulli claimt ook in 2012 weer als coureur op de grid te staan. De ervaren Italiaan heeft dat gezegd in een interview met Formule1.nl in Spa.

Trulli (37) is al sinds 1997 actief in de Formule 1 en is dus aan zijn vijftiende jaar in de sport bezig. Dat de F1-carrière van Trulli zijn einde nadert lijdt geen twijfel. Maar een zestiende seizoen zit er nog in volgens de Italiaan. “Ik heb een contract voor volgend jaar bij Lotus. Ik heb er alle vertrouwen in dat de problemen met de stuurbekrachtiging waar ik dit jaar veel last van heb, dan opgelost zijn.” Het blijft even stil, maar dan komt het hoge woord er toch uit. “Anders heeft het niet veel zin om door te gaan.”

Hoewel Trulli dit jaar één Grand Prix, die van Duitsland, moest uitzitten, ziet Lotus-teambaas Tony Fernandes het dus toch nog wel in hem zitten, ondanks dat hij nog niet officieel heeft bevestigd dat het team verder gaat met de Italiaan. Trulli is sinds 2010 in dienst van Lotus. Daarvoor reed hij voor Minardi, Prost, Jordan, Renault en Toyota. Hij heeft tot op heden aan 245 Grands Prix meegedaan en scoorde daarin één zege en 246 en een halve punt.

Het volledige interview met Jarno Trulli is te lezen in de uitgave van Formule 1 die na de GP van Italië verschijnt.