Jarno Trulli is niet verrast dat hij aan de vooravond van het nieuwe seizoen alsnog is vervangen door Vitaly Petrov. De Italiaan zag de bui al hangen.

 

“Ik was voorbereid op een mogelijke scheiding”, verklaart Trulli tegenover persbureau Ansa. “In het huidige economische klimaat is het begrijpelijk dat een team op zoek gaat naar een coureur met een flink budget.”

 

“Kleine teams hebben bepaalde behoeften”, vervolgt Trulli. “De contracten waren duidelijk. Ik hoop dat de bijdrage van Petrov ervoor zorgt dat het personeel van Caterham een stabiele toekomst tegemoet gaat.”

 

Over zijn eigen toekomst maakt de 37-jarige Trulli zich geen zorgen. “Ik heb een wijnhandel en een hotel in Zwitserland, dus ik heb genoeg te doen. Maar mijn beroep is coureur en dat wil ik blijven uitoefenen. In de Formule 1 of elders.”

 

Het vertrek van Trulli betekent dat er voor het eerst sinds 1970 geen Italiaan aan de start staat in de Formule 1. “Dat is spijtig”, zegt hij. “Maar het is niet mijn schuld. Anderen moeten de verantwoordelijkheid nemen voor deze armoedige situatie. Er is genoeg talent in Italië, maar ze zijn kansloos zonder een programma om ze te ondersteunen op weg naar de top.”