Ho-Pin Tung krijgt een tweede kans zich te bewijzen in de Indycar Series. De Nederlandse-Chinees zal volgend weekend voor Dragon Racing uitkomen tijdens de Indy Grand Prix of Sonoma.

Tung – die donderdag volgens Indycar.com al een testsessie voor Dragon Racing afwerkte op de Infineon Raceway in Sonoma, Californië – staat zodoende andermaal aan de vooravond van zijn Indycar-debuut.

De Indy Grand Prix of Sonoma zal op 28 augustus worden verreden en Tung neemt deel namens Dragon Racing, hetzelfde team waarvoor hij zich in mei ook al tevergeefs voor de Indy 500 probeerde te kwalificeren.

Dat het Tung in mei niet lukte om zich voor de befaamde Indianapolis 500 te plaatsen, kwam doordat hij tijdens de kwalificatie hard in contact met de muur kwam nadat zijn auto tijdens zijn vierde en laatste snelle ronde plotseling uitbrak.

De bolide van Dragon Racing bleek uiteindelijk niet meer te repareren en de plaatselijke doktoren wilden Tung uit voorzorg bovendien liever aan de kant houden. De 28-jarige Tung baalde daar destijds behoorlijk van, maar krijgt nu dus alsnog een kans om zijn debuut te maken in de Indycar Series.