*

Tung moet kwalificatie uitzitten (update)

Eelco den Boer

Eelco den Boer

7 jaar geleden

Tung moet kwalificatie uitzitten (update)
Formule1

Ho-Pin Tung doet vandaag niet mee aan de laatste kwalificatiedag voor de Indianapolis 500. De coureur liep gisteren een lichte hersenschudding op en moet daarom rust houden van de doktoren.

Tung kende een goede voorbereiding op de race en leek in de kwalificatie ook goed onderweg, totdat het in zijn laatste ronde misging. Hij knalde hard achterwaarts de muur in. Bij controle in het ziekenhuis bleek Tung een lichte hersenschudding te hebben opgelopen.

Daardoor kan Tung zich vandaag niet alsnog proberen te kwalificeren voor de race. Er bestaat echter nog een minieme kans dat hij nog kan meedoen aan het evenement. Het is namelijk toegestaan om gebruik te maken van reservecoureurs.

Als een andere coureur zijn auto op de startgrid weet te krijgen, zou Tung weer kunnen instappen. Mits hij volgende week groen licht krijgt van de dokteren. Hij moet dan wel achteraan aansluiten. Dragon Racing heeft Patrick Carpentier opgeroepen om alsnog een auto te plaatsen voor de race.

De Canadees neemt de bolide over van Scott Speed, die tot nu toe weinig indruk maakte. Het is echter niet duidelijk wie deze auto zal besturen in de race. Mogelijk hoeft het team daar geen beslissing over te nemen, want Carpentier crashte in de ochtendtraining en er is geen reserveauto beschikbaar. 

Lees meer over

Indy 500 Tung