Tijdens de Race of Champions Asia vertegenwoordigt Ho-Pin Tung samen met Han Han Team China.
Team China strijdt samen met Team India, Team Thailand en een vierde Aziatisch land, dat later
wordt bekendgemaakt, voor een plek in de Race of Champions.

Team China verbaasde in 2009 vriend en vijand door tijdens de Race of Champions de halve finales te halen. “Tot op de dag van vandaag vragen mensen aan mij hoe het was om zo goed te racen als in Peking”, zegt Tung. “Het is een grote eer om weer te mogen rijden voor Team China.” Tungs teamgenoot Han Han: “ Ik hoop op een nog grotere prestatie dan in 2009.” Han Han, vroeger rallycoureur, is tegenwoordig fanatiek blogger en auteur.

Ho-Pin Tung, dit jaar rijdend in de Porsche Carrera Asia Cup, hoopt dat China zich plaatst voor het mondiale evenement een dag later. “Hopelijk verrassen Han Han en ik dit jaar weer.” aldus de Chinese Nederlander.

De Race of Champions wordt gehouden van 14 tot en met 16 december 2012 in de Thaise hoofdstad Bangkok. Op vrijdag is het de beurt aan de ROC Asia. Zaterdag staat de landenwedstrijd op het programma en zondag de individuele wedstrijd. Michael Schumacher, Sebastiaan Vettel en David Coulthard hebben hun deelname al bevestigd. Voor Team India verschijnen F1-coureur Narain Karthikeyan en voormalig F1-coureur Karun Chandhok aan de start.