*

Turkije houdt hoop op GP in 2012

Eelco den Boer

Eelco den Boer

7 jaar geleden

Turkije houdt hoop op GP in 2012
Formule1

Op de nieuwe kalender van Bernie Ecclestone is geen plaats meer voor de Grand Prix van Turkije. Maar de organisatie benadrukt dat de onderhandelingen nog lopen.

De toevoeging van de Amerikaanse Grand Prix en de toenemende druk om maximaal twintig races op de kalender te hebben, zorgde ervoor dat Turkije werd weggelaten op de voorlopige kalender die Ecclestone in Hongarije verspreidde.

Het contract van het Istanbul Otodrom liep dit jaar af en de circuitbazen kwamen nog niet tot een nieuwe overeenkomst. Volgens Ferruh Gundogan van de kamer van koophandel in Istanboel is er echter nog altijd hoop.

“We zijn optimistisch gestemd over een Turkse Grand Prix in 2012”, zegt hij tegen Autosport. “Maar het hangt af van de lopende onderhandelingen. De kalender ligt nog niet vast, dus we hebben de boot nog niet gemist.”

Samen met het ministerie van Sport zoekt Gundogan commerciële partners voor het evenement. “We hebben hetzelfde doel”, verklaart hij. “We zoeken alternatieven om de commerciële waarde van de Formule 1 te benutten om nieuwe partners te vinden. De sport heeft een grote betekenis voor ons land.”