Het gat tussen vraag en aanbod is 7,5 miljoen dollar, maar toch hoopt Turkije weer op de racekalender van 2013 te komen. De nieuwe baas van Istanbul Park, Vural Ak, is hoopvol dat Bernie Ecclestone hem tegemoet komt, meldt Autoweek.com.

Komende week is er een FIA World Motor Sport Council meeting waar de Turkse zakenman de F1-baas hoopt te overtuigen. De race zou in juni of augustus moeten plaatsvinden. De Grand Prix van Turkije ontbrak dit jaar op de Formule 1-kalender. Ecclestone schrapte de race nadat de toeschouwersaantallen bleven dalen sinds 2004. In 2011 waren er tijdens de race slechts 42.000 toeschouwers, terwijl er plek is voor 155.000.

”Meneer Ecclestone wil een deal voor zeven jaar en vraagt 26 miljoen dollar voor de eerste race. Ikzelf sta garant voor vijf miljoen dollar, terwijl de overheid daar nog eens 13,5 miljoen bovenop doet”, aldus Ak. “Er zit dus nog een gat van 7,5 miljoen, maar Ecclestone is bereid om ons tegemoet te komen. Komende week hoop ik positief nieuws van hem te ontvangen.”

Verder zei Ak dat er tijdens de race minstens 50.000 toeschouwers aanwezig zullen zijn, maar hij verwacht er ongeveer 80.000. Ak: “We zullen naast de Formule 1 ook weer een DTM-race organiseren.”

Vettel was de laaste winnaar van de Turkse Grand Prix. In het verleden was het circuit ook gastheer van de Le Mans Series en de MotoGP.