Bernie Ecclestone wilde graag na een jaar afwezigheid weer terugkeren naar Turkije in 2013, maar de overheid beslist anders. De Turkse premier Erdogan vindt de 13 miljoen dollar staatsgeld voor de Turkse Grand Prix te gortig, meldt het Turkse Hurriyet Daily News.

Eerder meldde Ecclestone al dat de F1-kalender voor 2013 uit 19 races zal bestaan als de Turkse race niet doorgaat. De Turkse minister van sport, Suat Kilic, kondigde eerder in december al aan dat de overheid niet van plan was om 13 miljoen dollar op een totaal van 20 miljoen bij te dragen. Deze week heeft de Turkse premier Erdogan dat bevestigd, waardoor de race van de baan is.

Omdat de race in New Jersey een jaar is opgeschoven, kreeg de Turkse GP de kans om na een jaar afwezigheid weer terug te keren op de 2013-kalender. Reden van de verdwijning was het gebrek aan publieke opkomst. Daarom kreeg het circuit de financiering niet rond.

Voor de racekalender van komend jaar was op 21 juli een plekje vrijgehouden voor een eventuele Turkse Grand Prix, die eerder van 2005 tot en met 2011 plaatsvond. Door het wegvallen van de race zit er nu een gat van drie weken tussen de Duitse en Hongaarse race.