*

Tussenrapport van Olav Mol: ‘Bottas is gewoon de oude Bottas’

Daan de Geus

Daan de Geus

10 augustus 2019 11:00

Tussenrapport van Olav Mol: ‘Bottas is gewoon de oude Bottas’
Peter van Egmond

Twaalf races, twintig coureurs, maar geen tienen: in het traditionele tussenrapport van FORMULE 1 deelt Ziggo Sport-commentator Olav Mol dit keer de cijfers uit. Met verrassende namen in zijn top én flop vijf en een duidelijke mening over de rest. “Puntje bij paaltje is Bottas gewoon de oude Bottas”

De top van het klassement laat zich raden maar een toch wel verrassende naam in de top 5 van Mol is die van Leclerc. De veelbelovende Monegask imponeerde met twee poles en twee bijna zeges maar ging ook enkele keren opzichtig in de fout. “In Engeland liet hij gelijk zijn spierballen zien. Is zich aan het vormen als topcoureur bij Ferrari.”

Lof heeft Mol ook voor rookie Alexander Albon:  “Het beste wat hem kon overkomen, is dat hij ‘m in de wintertest in zijn eerste rondje in de grindbak zette. Dat was zo’n moment van: ok, zo werkt dat.” Daniel Ricciardo is in de flop 5 van Mol terechtgekomen. “Met pijn in mijn hart. Hij krijgt het vast weer op de rit, maar voor nu valt hij tegen.”


In de nieuwste editie van FORMULE 1, nr. 12, kun je het uitgebreide tussenrapport van Olav Mol teruglezen. Wie staat op 1, Max of Lewis? En wat vindt Mol van zijn favoriete Fransman op de grid: Romain Grosjean. FORMULE 1 nr. 12 is nu in de winkel te koop of hier te bestellen