Met ingang van de Canadese Grand Prix zal de verstelbare achtervleugel in twee zones mogen worden gebruikt. Nu kan het systeem slechts op één stuk worden geactiveerd.

In Montréal gaat het om het rechte stuk na de hairpin en het start/finishgedeelte. Er blijft één meetpunt om te bepalen of een coureur dicht genoeg achter zijn voorganger rijdt. Als de eerste inhaalpoging niet lukt, krijgt hij dus een tweede kans.

Ook in Valencia, dat twee weken later gastheer is van de Europese Grand Prix, komen twee inhaalzones. De eerste tussen bocht 10 en 12 en de tweede tussen bocht 14 en bocht 17. In Monaco houdt de FIA het op één zone.

Om het gebruik van het systeem op twee punten mogelijk te maken, moest de software worden aangepast. Dat was net voor de Grand Prix van Turkije gedaan, maar FIA-afgezant Charlie Whiting vond het te risicovol om het daar al meteen te gebruiken.

“We wilden eerst zeker weten of er geen storingen zouden optreden”, verklaart hij tegenover Autosport. “Barcelona is er niet geschikt voor, omdat je twee opeenvolgende rechte stukken nodig hebt. Daarom krijgt Montréal de primeur.”