Virgin-coureur Timo Glock is gelukkig met de twintigste tijd die hij vandaag heeft neergezet, zeker aangezien hij Lotus-coureur Jarno Trulli en de beide Hispania’s is voorgebleven.

“Ik hou wel van dit soort kwalificaties waarin het weer voor verrassingen zorgt”, laat Glock weten. “Het was vandaag zaak om gelijk snel naar buiten te gaan en een goede ronde neer te zetten voordat het echt zou gaan regenen, en dat is gelukt.”

“Hoewel ik een klein foutje maakte tijdens mijn snelle ronde, heb ik toch het gevoel dat ik eruit heb gehaald wat erin zat”, vervolgt de Duitser, die overigens ook zijn teamgenoot Jérôme d’Ambrosio voorbleef en zodoende tevreden is zijn naaste rivalen – met uitzondering van Lotus-coureur Heikki Kovalainen – af te troeven.

Op plaats 22, en met iets minder dan een seconde achterstand op Glock, was het voor d’Ambrosio op zijn beurt een dag waar hij gemengde gevoelens aan heeft overgehouden.

“De auto voelde in principe wel goed aan, maar doordat het ging regenen heb ik helaas maar één run kunnen doen”, vertelt de Belg.

D’Ambrosio geeft daarnaast aan dat hij – net als Glock – een fout heeft gemaakt tijdens zijn vliegende ronde: “Daarom was het ook zo jammer dat ik niet nog een keer naar buiten kon, al denk ik desondanks dat ik wel tevreden kan zijn met hoe het vandaag ging.”