Door de afwezigheid van de zwaargewonde Jules Bianchi was Max Chilton in Rusland de enige Marussia-coureur. De Brit was echter al snel klaar in Sotsji, al zal niemand bij het team daar lang bij stilstaan.

Na negen ronden was het al gedaan voor Chilton. De Brit had in ronde vier al een pitsstop gemaakt om zijn auto na te laten kijken, waarna hij bij zijn tweede binnenkomst vijf rondjes later definitief de pitbox werd ingerold en uit kon stappen.

Gevraagd door de BBC wat er mis was, geeft Chilton aan dat dit niet helemaal duidelijk is. “We hadden een probleem bij het ingaan van bocht één. Er zat iets niet helemaal goed, dus ik moest de auto naar de pits brengen en de jongens moeten maar kijken wat er precies mis was.”

Logischerwijs was de race sowieso bijzaak voor Chilton, die volgens de Twitter-pagina van zijn team al zijn zorgen had geüit over een mogelijk probleem met de ophanging. In gedachten was de coureur, net als heel Marussia en de Formule 1 in het algemeen, bij Bianchi.

“Dit is een hele moeilijke week geweest voor het team en de gehele Formule 1”, haalt Chilton niet voor niks aan. “We hebben het allemaal moeilijk met de afwezigheid van Jules en ik vind het heel jammer dat wij de race niet voor hem hebben kunnen uitrijden.”