Robin Frijns komt komend weekend opnieuw in actie voor het GP2-team Hilmer Motorsport. De Nederlander maakte in Bahrein zijn debuut in de klasse en geeft daar in Spanje dus een vervolg aan.

Deelname van Frijns was lange tijd onzeker, omdat de Limburger geen sponsorgeld tot zijn beschikking had om een plekje in de dure raceklasse te financieren. Toch is de coureur met Hilmer Motorsport tot overeenstemming gekomen over een voortzetting van de samenwerking.

Op zijn twitter-account liet Frijns weten dat hij ook in Barcelona van de partij zal zijn voor het debuterende team. Om precies te zijn luidde de boodschap: “Tomorrow heading to Barca! For the next GP2 race with Hilmer!! Owyes! ?Happy also with a new car design!! Really cool!”

“Ik heb lang moeten wachten op groen licht”, vertelt Frijns later. “Ik kan me in Barcelona gelijk focussen op de auto en de banden. Ik ken het circuit goed, dus alle aandacht gaat naar de set-up en het leren omgaan met de banden. Ik heb veel vertrouwen voor dit weekend.”

Frijns was eerder al actief op Circuit de Catalunya om te testen voor Trident Racing. Daarnaast won hij vorig jaar op deze baan de titel World Series by Renault. Zijn nieuwe GP2-avontuur geeft de Limburger tevens de mogelijkheid om de rest van het weekend bij Sauber mee te kijken.

“In Bahrein had ik wat pech. Ik lag op een goede achtste plaats toen ik een ongelukje kreeg. Ik moet dit weekend gewoon zo veel mogelijk meters maken en opnieuw veel leren. Ook ben ik blij dat Hilmer zoveel vertrouwen in mij heeft. Ik heb er opnieuw veel zin in en ik hoop op een mooi resultaat.

Of het nieuwe kleurenschema van zijn auto ook betekent dat Frijns een sponsor aan de haak geslagen heeft, zullen we komend weekend zien.

Update: 8 mei 2013 om 10:00