Dit seizoen debuteren er vier coureur in de Formule 1 die afgelopen jaar GP2 reden. Echter de kampioen, Davide Valsecchi, is komend seizoen ‘slechts’ testrijder bij Lotus. Hij kijk er wel naar uit, zegt hij tegen Motorsport-magazine.

“Ik ben erg blij dat het team mij gehaald heeft en ik uit naar onze toekomst samen”, zegt de 26-jarige Valsecchi. “Ik hoop dat dit de start is van een carrière in de Formule 1. Stapje voor stapje werk ik naar mijn droom om fulltime racecoureur hier in de hoogst mogelijke raceklasse ter wereld.”

Terwijl zijn voormalige concurrenten Giedo van der Garde, Max Chilton, Luiz Razia en Esteban Gutiérrez van de GP2 de stap naar de Formule 1 maken dit seizoen, moet de kampioen het dit seizoen doen met een testrol bij Lotus. Toch is hij niet ontevreden.

Valsecchi: “Het was geweldig om bij de eerste test in Jerez aanwezig te zijn en een onderdeel te zijn van dit team. Het is een mooie mogelijkheid en ik zal mijn uiterste best doen. Als de kans er vroeg of laat komt, kan ik ze laten zien waartoe ik in staat ben.”