Chris van der Drift rijdt de eerste twee wedstrijdronden in de World Series Formule Renault 3.5. Voor de rest van het seizoen houdt de Nieuw-Zeelandse Nederlander alle opties open.

Van der Drift was vorig jaar een van de smaakmakers in de Superleague Formula. Hij ontpopte zich tot een van de titelfavorieten, totdat hij na een zware crash in Brands-Hatch lange tijd uitgeschakeld was. In het slotweekend maakte hij zijn comeback en toonde hij aan zowel fysiek als mentaal hersteld te zijn.

Toch viel het niet mee voor Van der Drift om onderdak te vinden voor dit seizoen. Dankzij een Maleisische sponsor kan hij nu in ieder geval van start gaan in de World Series by Renault. Hij zal uitkomen voor Mofaz Racing.

“Ik werd gevraagd of ik kon rijden en heb daar natuurlijk geen nee tegen gezegd”, aldus Van der Drift. “Wel heb ik een enorme achterstand op de rest, want door de lastminute aanbieding heb ik niet met de auto kunnen testen. Ik beschouw de eerste wedstrijd dan ook als een testweekend. In Spa-Francorchamps ga ik voor de prijzen.”