Giedo van der Garde reist met een goed gevoel af naar Singapore. Aan de ene kant omdat hij er vorig jaar in de GP2 heeft gewonnen, en aan de andere kant omdat hij denkt dat de baan Caterham goed ligt.

“Ik bewaar goede herinneringen aan Singapore”, zegt Van der Garde met de blik op het recente verleden. “De laatste keer dat er vorig jaar over de finishlijn kwam, schreef ik namelijk de GP2-race op mijn naam en sloot ik mijn laatste seizoen in de GP2 in stijl af.”

“Dat seizoen en die overwinning waren onderdeel van mijn voorbereiding op de Formule 1 en met die mooie herinnering in mijn achterhoofd keer ik nu vol enthousiasme terug naar Singapore”, verkondigt de Nederlander, die ‘niet kan wachten’ om nu met een Formule 1-auto op het Marina Bay Street Circuit aan de slag te gaan.

Naast de baan
Van der Garde is echter alvast door zijn team gewaarschuwd dat het een druk weekend wordt. “Er staan flink wat sponsorevenementen op de agenda en daarnaast komt Caterham-eigenaar Tony Fernandes een nieuwe auto presenteren”, vertelt Van der Garde, die weet dat er ‘zeker in dit deel van Azië altijd van alles gebeurt als Tony er is’. “Het wordt vast één van de beste weekends van het jaar.”

Op de baan
Ook op het circuit zal Van der Garde – ondanks de hitte en luchtvochtigheid – niet stilzitten. Hij is vastberaden alles te geven. “Dit is één van de circuits die, volgens mij, goed bij ons passen, net zoals Monaco eerder dit jaar. Ook in Singapore heb je vertrouwen in je auto nodig zodat je voluit kan gaan. Ik denk echter dat we in Monaco wel hebben laten zien dat dergelijke situaties ons goed bevallen.”