Giedo van der Garde reed geen perfecte ronde in Q1 en moest verder banden sparen, wat hem de twintigste plaats opleverde. Desondanks ziet de Nederlander reikhalzend uit naar de race van morgen.

“Ik ging in Q1 gelijk op intermediates de baan op, maar maakte een fout in de tweede sector die me veel tijd kostte”, erkent de Caterham-coureur, die ongeveer een halve seconde achter zijn teamgenoot Charles Pic eindigde, maar wél voor de beide Marussia’s.

“De auto voelde niet helemaal lekker uitgebalanceerd aan en er had meer ingezeten dan dit, maar voor een plekje in Q2 was het sowieso niet genoeg geweest”, toont een eerlijke Van der Garde zich realistisch.

Een kans om een tweede run te doen, kreeg Van der Garde niet. “De race van morgen is het belangrijkst, dus we hebben een setje intermediates gespaard voor het geval we ze dan nodig hebben”, legt hij uit, alvorens met vertrouwen op die race vooruit te blikken: “Onze auto doet het goed in de regen en we weten wat we moeten doen en hoe we de klus moeten klaren”, geeft hij aan, doelend om de strijd met Marussia om de tiende plek. “Het zal enorm spannend worden, maar dat hoort bij deze sport en ik heb er enorm veel zin in!”

Pic
Charles Pic was zoals gezegd sneller dan Van der Garde en kwalificeerde zich als negentiende. “Ik ben gelukkig met waar ik geëindigd ben”, meldt hij. “Het was geen makkelijke sessie, maar we zijn onze naaste rivalen voorgebleven en hebben banden gespaard, dus ik denk dat we een goede uitgangspositie hebben voor de race. Zolang het blijft regenen, maken we bovendien kans P10 terug te pakken.”