Voor Giedo van der Garde verliep de eerste trainingsdag in India grotendeels naar wens. De Caterham van de Nederlander werd steeds beter en ook de banden hielden zich goed.

“Dit was één van mijn beste vrijdagen van het jaar”, vat Van der Garde samen, alvorens dat verder toe te lichten: “Ik had in mijn eerste run in VT1 een beetje last van onderstuur op de snelle baandelen, maar verder was het een goed begin.”

Ook de tweede en derde run verliepen – ondanks een paar kleine probleempjes en vereiste aanpassingen – over het algemeen lekker voor Van der Garde, die daar gelukkig mee is. “Want het geeft een fijn gevoel als je auto het gelijk vanaf het begin goed doet.”

Gedurende VT2 werd Van der Garde’s Caterham vervolgens steeds beter en zodoende wist hij ‘een halve seconde te vinden’. Hoewel hij tijdens zijn snelle run wel een beetje last had van verkeer, wist de Nederlander VT2, net als VT1, op de negentiende plek af te sluiten, waarmee hij tot twee keer toe de snelste man van de achterhoedeteams Caterham en Marussia was.

“We hebben ons gebruikelijke vrijdagprogramma afgewerkt en nu is het zaak dat we alles op orde krijgen voor morgen en zondag. Na zo’n fijne dag als vandaag, verwacht ik dat het een goed weekend voor ons wordt”, aldus Van der Garde.

Pic
Teamgenoot Charles Pic moest het met twee 21e plaatsen stellen, achter Van der Garde en Marussia’s Jules Bianchi. De Fransman meent dat er nog ‘wat extra snelheid uit de auto te halen valt’ en rekent erop dat dat ook wel gaat lukken. “We hebben ons dit jaar, indien nodig, telkens goed kunnen herpakken in VT3 en de kwalificatie. Dat is dan ook het doel voor morgen.”