Giedo van der Garde mag morgen van de 21e startplaats aan zijn eerste Formule 1-race beginnen. De Nederlander baalt daar een beetje van, want hij denkt dat er in de kwalificatie meer in had gezeten.

“Ik ben eerlijk gezegd teleurgesteld met waar we geëindigd zijn, want volgens mij had er meer in gezeten”, zegt de Caterham-coureur, wiens eerste kwalificatie in de Formule 1 niet zonder problemen verliep dankzij een crash en een afgebroken vliegende ronde.

Op een nat Albert Park raakte Van der Garde tijdens zijn eerste run onder ‘verraderlijke omstandigheden’ de controle over zijn auto kwijt, wat resulteerde in een schuiver in bocht vijf: “Ik kwam in een plas met staand water terecht, waarna ik spinde en mijn neus beschadigde”, vertelt hij. “Gelukkig wisten mijn monteurs de schade snel weer te verhelpen en kon ik vrijwel direct weer op weg.”

“Daarna ging het steeds beter, waarna we in de slotminuten overstapten op intermediates. De auto voelde goed aan en ik was met een snelle vliegende ronde bezig, maar moest helaas inhouden omdat er gele vlaggen gezwaaid werden.”

“Mijn kans om mijn tijd nog te verbeteren was zo verkeken. Erg jammer, want ik weet zeker dat we anders hoger hadden kunnen eindigen, maar soms loopt het nu eenmaal zo”, zo relativeert de Nederlander – die zijn teamgenoot Charles Pic overigens te snel af was – zijn pech.

Vooruitblikkend op de race van morgen, is Van der Garde er vooral op gericht de finish te halen. “Ik wil bij de start uit de problemen blijven en me er vervolgens op concentreren mijn debuutrace uit te rijden.” Bang voor meer regen op de zondag is Van der Garde niet: “We weten nu in ieder geval hoe het circuit dan is, dus ik verheug me op de race.”