Met een goed raceweekend in Abu Dhabi achter de rug voelt Caterham-coureur Giedo van der Garde zich ‘helemaal’ klaar voor de volgende race, in het Amerikaanse Austin.

Van der Garde noemde zijn race in Abu Dhabi in Formule 1 zijn beste van het jaar en staat dan ook te trappelen om over een kleine week weer achter het stuur te kruipen.

Helaas voor Van der Garde moet hij zijn auto in VT1 afstaan aan Caterhams Amerikaanse testrijder Alexander Rossi, die voor eigen publiek in actie mag komen.

Van der Garde zegt daar  – ondanks dat hij nog nooit op het Circuit of the Americas heeft gereden – niet mee te zitten. “Het betekent niet meer dan dat we de tweede training en de sessies daarna optimaal moeten benutten, maar na Abu Dhabi voel ik me overal klaar voor.”

Abu Dhabi was, na twee zware weekends in Japan en India, echt een opsteker voor de coureur uit Rhenen: “Ik ben heel gelukkig met hoe het daar ging. De auto voelde het hele weekend geweldig aan en ik kon pushen zonder de banden te verpesten.”

“Voor een coureur geeft dat, zelfs als je om de posities vecht waar wij om meedoen, een geweldig gevoel. Dat het in Abu Dhabi allemaal zo goed op zijn plek viel, zorgde er echt voor dat ik het gevoel had dat ik er na een paar lastige races weer helemaal sta.”

Tien
Wat doelstellingen voor de race in het Texaanse Austin betreft, mikt de Nederlander op hetzelfde waar hij en zijn team hun vizier al een groot deel van het seizoen op gericht hebben: het afpakken van de tiende plaats bij de constructeurs van Marussia. “We moeten de Marussia’s dus sowieso voorblijven in de race en dan hopen op een beetje geluk, wat we gezien ons harde werk ook wel verdienen.”

Pic
De Fransman Charles Pic hoeft geen plaats te maken in VT1 en mag het hele weekend aan de bak. Hij had juist een minder weekend in Abu Dhabi, dus hoopt zich in de Verenigde Staten te herpakken. “Ik weet zeker dat het hier beter gaat”, houdt hij vertrouwen.