De kwalificatie voor de Grand Prix van Canada is voor Giedo van der Garde ‘niet volgens plan verlopen’. De Nederlander zag zijn twee snelste rondjes in het water vallen en eindigde als laatste.

“Ik was met nog een paar minuten te gaan op een nieuw setje intermediates onderweg, maar ik maakte tijdens mijn snelste rondje helaas een vrij grote fout waardoor ik anderhalve seconde verloor en in de vliegende ronde daarna moest ik van het gas af vanwege gele vlaggen”, zo luidt de uitleg van de Caterham-coureur.

“Ik kon dus geen representatieve tijd rijden, en dat is erg jammer, want de auto voelde goed aan en ik vind dit circuit – vooral in dit soort regenachtige omstandigheden – erg leuk.”

Samenvattend concludeert Van der Garde dat het ‘niet volgens plan’ ging, alvorens zijn blik vervolgens op morgen te richten: “Ondanks de problemen van vandaag is onze pace hier best aardig, dus we moeten dit nu gewoon achter ons laten en ons op de race concentreren”, aldus de coureur die morgen als voorlaatste mag beginnen aangezien hij een plekje opschuift door de gridstraf van Romain Grosjean.

Doel bereikt
In de andere Caterham CT03 had Charles Pic een betere dag. Hij kwalificeerde zich niet alleen voor zijn teamgenoot, maar ook voor de beide Marussia’s. “We hadden een goede set-up voor de kwalificatie, waardoor ik over een auto beschikte waarmee ik lekker kon pushen. Door de Marussia’s en een Lotus voor te blijven, hebben we ons doel bovendien bereikt en ik ben nu erg benieuwd naar de race.”