Giedo van der Garde hoopt – na twee tegenvallende races – in de thuiswedstrijd van zijn team Caterham terug te slaan door op het circuit van Silverstone wel weer een goede prestatie te behalen.

“Ik kom al jaren op Silverstone, maar heb er – nadat ik er in 2008 in de Formule Renault 3.5 won – in de GP2 verder niet veel succes gehad, dus het doel voor deze keer is om daar verandering in te brengen”, vertelt Van der Garde in zijn vooruitblik op de Britse Grand Prix.

De Nederlander geeft verder aan dat hij hoopt dat Caterham, na twee wat mindere races, waarin het op zondag telkens verslagen werd door Marussia, weer verder kan gaan op het niveau dat het tijdens het raceweekend in Spanje te pakken had en daar op kan voort borduren.

Wat hem daarbij in ieder geval moet helpen, is dat hij het circuit van Silverstone goed kent: “Ik heb er zowel in het echt als in de simulator veel gereden, dus het is geen baan die nog verrassingen voor mij en het team heeft.”

Wat nog wel een onzekere factor is, zo weet Van der Garde, zijn de banden. “Het wordt in Silverstone, net als op elk ander circuit, interessant om te zien hoe de Pirelli’s het gaan doen. Het circuit wordt gedurende het weekend steeds beter, dus dat is iets waar we goed op moeten inspelen, zodat we hopelijk een goede strategie kunnen uitdokteren voor de race van zondag.”

Charles Pic
Van der Garde’s teamgenoot Charles Pic benadrukt eveneens dat Caterham de vorm moet zien terug te krijgen die het in Bahrein en Spanje aan de dag wist te leggen: “In Monaco ging het wel goed, totdat de auto stuk ging, maar Canada was een slecht weekend voor ons, dus iedereen heeft sindsdien hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we daar geen herhaling van meemaken in Engeland.”

“We hebben daarom veel werk met de engineers op de fabriek gedaan en veel geoefend in de simulator. Ik heb dan ook het gevoel dat we goed voorbereid zijn voor de race en hopelijk kunnen we dus weer net zo goed presteren als in Spanje het geval was.”