Giedo van der Garde wilde tijdens zijn laatste vliegende rondje nét iets te veel en raakte de muur. Hoewel brokken uitbleven en het dus niet in tranen eindigde, eindigde hij wel achter teamgenoot Charles Pic.

De twintigste plaats was zodoende Van der Garde’s deel. “Ik denk dat we hier over het algemeen tevreden mee mogen zijn”, zegt de Nederlander, die het gevoel heeft dat hij er tijdens zijn beide runs in Q1 meer uit had kunnen halen: “Tijdens mijn eerste run had ik een beetje last van verkeer en tijdens de tweede pushte ik net iets te hard, waardoor ik de muur raakte en een klein beetje tijd verloor.”

Hoewel hij bij het vallen van de vlag twee tienden langzamer was dan Pic, was Van der Garde wel een halve tel sneller dan zijn rivalen van Marussia. “Dat we een aardig gaatje naar die jongens hebben is ook het belangrijkste”, benadrukt hij. “Nu moeten we ons verder op de race concentreren. We moeten ervoor zorgen dat we daarin uit de problemen blijven en kunnen profiteren als er zich kansen voordoen.”

Pic
Charles Pic is ondanks klachten over de balans van zijn auto tevreden over zijn kwalificatie. “Gezien hoe de auto zich vandaag gedroeg, denk ik niet dat ik er meer uit had kunnen halen dan dit”, verklaart de Fransman.

“Het belangrijkste is dat we ruim voor de Marussia’s staan”, kaart ook hij aan. “Dat betekent dat we onze blik morgen niet naar achter hoeven te richten, maar ons kunnen concentreren op wat zich voor ons afspeelt. De race van morgen wordt vast erg spannend en er kan – met in het achterhoofd hoe vaak we de Safety Car hier de laatste jaren hebben gezien – van alles gebeuren, dus ik heb er erg veel zin in.”